طاسهل id=".D9.BE.D8.AF.DB.8C.D8.AF.D9.87.E2.80.8C.D9.87.D8.A7.DB.8C_.D8.A2.D8.A8_.D9.88_.D9.87.D9.88.D8.A7.DB.8C.DB.8C" class="mw-headline">پدیدههای آب و هوایی
لرستان به دلیل مجاورت با خوزستان هرساله دچار مشکل گرد و غبار شدید میشود و آلودگی هوای آن گاه به ۱۰ برابر حد استاندارد میرسد.علت وجود گرد و غبار در آسمان استان لرستان، بیابانزدایی مناطق شرق مدیترانه صحرای عربستان و ۲۰ درصد آن نیز ناشی از مناطق خشک خوزستان است
جایهای دیدنی لرستان
مفرغ های لرستان در موزه لور
پلدختر ، متعلق به دوره ساسانیان
نوشتار اصلی: فهرست جایهای دیدنی استان لرستان
استان لرستان سرزمینی زیبا با آب و هوای معتدل و کوهستانی است که بین ۴۶ درجه و۵۱ دقیقه تا ۵۰ درجه و۲۲ دقیقه عرض شمالی در کوههای زاگرس میانی واقع شدهاست.اشترانکوه با ۴۱۵۰ متر ارتفاع بلندترین نقطه استان لرستان است و پستترین نقطه در جنوبیترین منطقه استان واقع شده و ارتفاع آن از سطح دریا ۵۰۰ متر است.
آثار باستانی و تاریخی
: فهرست جایهای تاریخی و فرهنگی استان لرستان
لرستان جایگاه آثار باستانی و تاریخی فراوانی است که میتوان آنها را به سه دوره پیش از تاریخ، دوره ایران باستان و دوره اسلامی تقسیم کرد. یافتههای پیش از تاریخ لرستان، بیشتر شامل نقاشیها، کندهکاریهای غارها سفالینه ها و اشیای مفرغی هستند. به دلیل کوهستانی بودن منطقه، نخستین ساکنان در مناطق مرکزی و غربی لرستان سکونت یافتند. در این استان، بیش از ۲۵۰ غار و پناهگاه صخرهای وجود دارد که نیمی از آنان در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیدهاند. از جلمه غارهای مهم میتوان به غارهای منقوش پیش از تاریخ هومیان یک، هومیان دو و میر ملاس کوهدشت و دوشه بخش چگنی خرمآباد، غارهای مسکونی پیش از تاریخ دره خرمآباد مانند غارهای پاسنگر، قمری، کنجی، گرارجنه و یافته و غار باستانی و شگفت انگیز کلماکره پلدختر اشاره کرد
پلها و دژها
از دورههای هخامنشیان و ساسانیان، پلها و دژهای ویران شده فراوانی به جای ماندهاست. پل دختر پل کشکان، پل شاپوری، پل کلهر ، پل معمولان و نیز قلعه فلک الافلاک از این دستهاند. گورستانها و تپههای تاریخی فراوانی در بیشتر مناطق این استان وجود دارند که هنوز مورد کاوش باستانشناسی قرار نگرفتهاند.فلکالافلاک یا دژ شاپورخواست قلعهای تاریخی در مرکز شهرخرمآباد در استان لرستان است. فلک الافلاک با نام قلعه دوازده برجی هم شناخته میشود. قلعه فلک الافلاک بر فراز تپهای مشرف به شهر خرمآباد و در نزدیکی رودخانه خرمآباد قرار گرفته و چشم گیرترین اثر تاریخی و گردشگری درون شهرخرمآباد است.
زگردشگاهها و دیدنیهای طبیعی
استان لرستان به دلیل قرارگیری در رشته کوههای زاگرس و وجود منابع فراوان آب داراری موقعیت بسیار خوبی از لحاظ گردشگاهها و دیدنیهای طبیعی است. این استان به دلیل آن که یک استان چهار فصل و دارای آب وهوای متنوعی است و سه ناحیه مشخص آب و هوایی را دارد می توان هر گونه دیدنی طبیعی را در این استان مشاهده نمود. کوهستانهای مرتفع ، آبشارهای متعدد ، دریاچههای طبیعی ، جنگلهای وسیع بلوط و چند دشت وسیع در لرستان نشان می دهد که این استان ظرفیتهای بسیاری برای جذب گردشگردارد. از مهمترین گردشگاهها و دیدنیهای طبیعی لرستان می توان به این مکانها اشاره کرد :
منطقه گردشگری گلدشت ، بروجرد
- دریاچه گهر
- اشترانکوه
- پارک جنگلی شورآب
- منطقه گلدشت
- دریاچه کیو
- مجموعه تالابهای پلدختر
- آبشار روستای طاسهل
آبشارها
لرستان به دلیل قرار گرفتن در مناطق کوهستانی و همچنین به دلیل برخوردار بودن از منابع آب بسیار و چشمههای فراوان موقعیت بسیار خوبی برای به وجود آمدن آبشارهای طبیعی است. در لرستان حدود ۲۰ آبشار مختلف وجود دارد که هر ساله در فصلهای مختلف علاقه مندان بسیاری را به خود جذب میکنند.
cآبشارهای شهرستان الیگودرز
- آبشار آب سفید
- آبشار چکان
- آبشار تیندر
- آبشار لوچ
- آبشارهای دورک
- آبشار وارگ
- آبشار چونگ شن
- آبشار تاف
- آبشار دره ماهی
- آبشار مبارک آباد
آبشارهای شهرستان پلدختر
آبشارهای شهرستان خرمآباد
- آبشار نوژیان
- آبشار گریت
- آبشار وارک
- آبشار مخمل کوه
آبشارهای شهرستان دلفان
آبشارهای شهرستان دورود
- آبشار بیشه
- آبشار دره اسپر
دریاچهها
: دریاچه گهر
دریاچه گهر در میان رشته کوه اشترانکوه در استان لرستان واقع است. این دریاچه در منطقه حفاظت شده اشترانکوه و بین بخش ززو ماهرو شهرستان الیگودرز و بخش مرکزی دورود قرار دارد. این دریاچه که به «نگین اشترانکوه» معروف است یکی از زیباترین دریاچههای طبیعی ایران به شمار میرود و با ارتفاع ۲۳۶۰ متر از سطح دریا در میان منطقه حفاظت شده اشترانکوه واقع شدهاست.دسترسی به این دریاچه از طریق شهرهای دورود، الیگودرز و ازنا امکانپذیر است.آسانترين راه برای دسترسی به اين درياچه از مسير شهرستان دورود است.
نوشتار اصلی: دریاچه کیو
دریاچه کیو در شمال غرب شهر خرمآباد قرار گرفتهاست. مساحت دریاچه هفت هکتار و عمق آن بین سه تا هفت متر است.این دریاچه از ارزشهای توریستی درون شهری برخوردار بوده و همچنین زیستگاهی مناسب برای جانوران آبزی و پرندگان بومی و مهاجر است. کیو در گویش لری مردمان خرمآباد به معنی کبود رنگ و آبی است و دلیل استفاده آن آب زلال و عمیق این دریاچهاست که به رنگ آبی و نیلی دیده میشود.
دریاچه شط تمی
دریاچه تمی یکی از جاذبههای گردشگری الیگودرز است.دریاچه تمی یکی از زیباترین دریاچههای کوهستان لرستان به شمار میرود که در جنوب استان لرستان و شهرستان الیگودرز در منطقهای کوهستانی قرار دارد.تمی در گویش محلی به مکانی صاف و هموار که در جایی بلند قرار گرفته گفته میشود.
چشمهها وسرابها
: تالابهای استان لرستان
ازجمله موارد طبیعی و اکوتوریستی در لرستان وجود چشمه هاوسرابهای متعدد در سطح این استان است.این سرابها وچشمهها شرایط مناسبی را جهت جذب جمعیت توریستی داخل استان و خارج از استان را فراهم مینماید. سراب هنام و سراب کهمان در الشتر، سراب چگنی ، کیو و چشمههای گلستان، ، گرداب سنگی در خرمآباد، سراب جانیزه ، سراب زرشکه ، سراب سفید، سراب زارم، سراب کرتول ، و چشمههای ونایی، دره خونی، هفت چشمه و اسل در بروجرد و اشترینان، سراب غارتمندر و گردکانک ، ماهی چال ، فرسیان ، گایکان، سر دره، رود آب در الیگودرز، سراب چشمه و رودک در دو رود، و چشمه فلفلی در ازنا، اطراف برخی از این چشمهها و سرابها از پوشش گیاهی نادری برخوردار بوده و در طول فصول مساعد شرایط مناسبی را جهت جذب گردشگران فراهم مینماید.
روستای طاسهل ازروستاهای همجوار الیگودرزکه دارای اب و هوای خنک که در تابستان یکی از تفریگاههای بکر و بی مانند میباشد که توجه خیلی رابه خود جلب کرده است
.نورپردازی نمای ساختمان.
:: موضوعات مرتبط:
,
,
|
امتیاز مطلب : 8
|
تعداد امتیازدهندگان : 3
|
مجموع امتیاز : 3